1
دانشیار علوم کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاه شیراز
2
دکترای کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده
بازتاب درک ضرورت وجود فلسفهای در کتابداری که بدان وسیله بتواند ضمن بازنمون هویت و تنظیم اهداف، به رشد و شکوفایی علمی و حرفهای خود بپردازد، در قالب رهیافتهای متعددی جلوه کرده است. اما از میان همه دیدگاههای مختلف موجود در این زمینه، دو رهیافت شناختی و متافیزیکی – که مهمترین رهیافتهای فرانظریهای است که تاکنون در کتابداری شناخته شده است – بهعنوان سؤالات اساسی فلسفه در کتابداری مطرح میباشد. رهیافتهای مورد اشاره شاید ناشی از این تفکر است که کتابداری بهدلیل سروکار داشتن با کل دانش و فرهنگ، و تمرکز آن بر شکل، ساختار، نظم، و ارتباط درونی دانش، فلسفهاش نیز باید همانند یک فلسفه محض و تمام عیار، به یک فراعلم تبدیل شود. لذا بهدنبال این نگرش فلسفی، نظریه "فراکتابداری" مطرح شده که در متن این مقاله با تفصیل بیشتر به آن پردخته میشود.
جوکار, عبدالرسول و معتمدی, فاطمه . (1386). درآمدی بر فلسفه کتابداری با تأکید بر رهیافتهای فرانظریهای شناختی و متافیزیکی. مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18(2), 165-178.
MLA
جوکار, عبدالرسول , و معتمدی, فاطمه . "درآمدی بر فلسفه کتابداری با تأکید بر رهیافتهای فرانظریهای شناختی و متافیزیکی", مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18, 2, 1386, 165-178.
HARVARD
جوکار, عبدالرسول, معتمدی, فاطمه. (1386). 'درآمدی بر فلسفه کتابداری با تأکید بر رهیافتهای فرانظریهای شناختی و متافیزیکی', مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18(2), pp. 165-178.
CHICAGO
عبدالرسول جوکار و فاطمه معتمدی, "درآمدی بر فلسفه کتابداری با تأکید بر رهیافتهای فرانظریهای شناختی و متافیزیکی," مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18 2 (1386): 165-178,
VANCOUVER
جوکار, عبدالرسول, معتمدی, فاطمه. درآمدی بر فلسفه کتابداری با تأکید بر رهیافتهای فرانظریهای شناختی و متافیزیکی. مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 1386; 18(2): 165-178.
ارسال نظر درباره این مقاله