استادیار گروه کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاه الزهرا
چکیده
یادگیری و یاددهی بهعنوان دو فرایند مهم در تعلیم و تربیت، برای برقراری تعامل بین یادگیران و یاددهندگان تابع شرایط گوناگونی میباشند که محیطهای آموزشی و عوامل اجرایی آموزش، از اهم آنها هستند. پاسخگویی مؤسسات آموزشی به نیازهای جامعه و اشتیاق افراد سبب ایجاد، توسعه، و گسترش آموزشهای غیرحضوری گردیده است. این مقاله ضمن تعریف مفهوم آموزش از راه دور و تشریح تفاوتهای آن با آموزشهای حضوری، به معرفی عوامل و رسانههای مؤثر در اجرای مناسب آموزشهای غیرحضوری میپردازد. ضمن بیان تاریخچه مختصری از این نوع آموزش در حوزه کتابداری و اطلاعرسانی در چند کشور موفق نظیر انگلستان، امریکا و هندوستان، به معرفی وضعیت این آموزش در حوزه کتابداری ایران پرداخته و پس از تشریح تجارب دانشگاه پیام نور بهعنوان تنها مرکز آموزش فعال در آموزشهای نیمه حضوری و غیرحضوری به این نتیجه دست یافته که متأسفانه نظام آموزش عالی کشور به خوبی به ضرورت و اهمیت آموزش از راه دور پی نبرده و این امر طبعا در مورد رشته کتابداری و اطلاعرسانی نیز صادق است. لذا این مقاله در خاتمه پیشنهاداتی در جهت بهبود و گسترش این نوع آموزش ارائه مینماید.
کیانی, حسن . (1386). تعامل دو سویه یادگیری و یاددهی در نظام آموزش از راه دور با رویکردی کوتاه در حوزه آموزش کتابداری و اطلاعرسانی. مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18(1), 69-84.
MLA
کیانی, حسن . "تعامل دو سویه یادگیری و یاددهی در نظام آموزش از راه دور با رویکردی کوتاه در حوزه آموزش کتابداری و اطلاعرسانی", مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18, 1, 1386, 69-84.
HARVARD
کیانی, حسن. (1386). 'تعامل دو سویه یادگیری و یاددهی در نظام آموزش از راه دور با رویکردی کوتاه در حوزه آموزش کتابداری و اطلاعرسانی', مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18(1), pp. 69-84.
CHICAGO
حسن کیانی, "تعامل دو سویه یادگیری و یاددهی در نظام آموزش از راه دور با رویکردی کوتاه در حوزه آموزش کتابداری و اطلاعرسانی," مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 18 1 (1386): 69-84,
VANCOUVER
کیانی, حسن. تعامل دو سویه یادگیری و یاددهی در نظام آموزش از راه دور با رویکردی کوتاه در حوزه آموزش کتابداری و اطلاعرسانی. مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 1386; 18(1): 69-84.
ارسال نظر درباره این مقاله