2
استاد کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
کثرت تولید متون علمی، بهویژه پس از جنگ جهانی دوم، مسئله سنجش و اندازهگیری انتشارات علمی را با مشکل روبهرو کرد؛ بهطوری که ارزیابی انتشارات علمی از طریق داوری، اگر نگوییم غیرممکن شد، بهصورت مسئلهای دشوار نمود پیدا کرد. به همین جهت بهمنظور ارزیابی متون علمی، شامل مقایسه عملکرد علمی کشورها، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی، دانشکدهها و گروههای آموزشی، از روشهای کمّی استفاده شد. از طرف دیگر، رشتههای علمی بهمنظور استحکام زیربنای نظری خود، از سنجش و اندازهگیری استفاده کردند و این امر، به ظهور رشتههای جدیدی نظیر روانسنجی، اقتصادسنجی، زیستسنجی و مانند آن انجامید. در کتابداری و اطلاعرسانی نیز با استفاده از سنجش و اندازهگیری، حوزههای جدیدی پا به عرصه وجود نهادند که عبارتند از: کتابسنجی، علمسنجی؛ اطلاعسنجی و وبسنجی. در این مقاله، سعی میشود وبسنجی، تعریف و مرور شود و تفاوتها و شباهتهای آن با حوزههای مشابه مشخص گردد. همچنین، به معرفی روشهای وبسنجی پرداخته شود.
سهیلی, فرامرز و عصاره, فریده . (1387). وبسنجی: تفاوتها و شباهتهای آن با علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی. مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 19(2), 213-228.
MLA
سهیلی, فرامرز , و عصاره, فریده . "وبسنجی: تفاوتها و شباهتهای آن با علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی", مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 19, 2, 1387, 213-228.
HARVARD
سهیلی, فرامرز, عصاره, فریده. (1387). 'وبسنجی: تفاوتها و شباهتهای آن با علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی', مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 19(2), pp. 213-228.
CHICAGO
فرامرز سهیلی و فریده عصاره, "وبسنجی: تفاوتها و شباهتهای آن با علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی," مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 19 2 (1387): 213-228,
VANCOUVER
سهیلی, فرامرز, عصاره, فریده. وبسنجی: تفاوتها و شباهتهای آن با علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی. مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات, 1387; 19(2): 213-228.
ارسال نظر درباره این مقاله